Køb en rulle Baby Alpaca Garn og få en strikkeopskrift med GRATIS!
Køb en rulle Baby Alpaca Garn og få en strikkeopskrift med GRATIS!
Indkøbskurv 0

7 fakta omkring baby alpaca

Goddag Strikkeelskere! 
I dette indlæg vil vi gerne give jer nogle fakta omkring hvad en baby alpaca egentlig er. Du må have en god læselyst! 
Hvad er baby alpaca?

 Der mange der tror det kommer fra rigtig baby alpacaer og dette er forkert. Baby alpaca er bare et ord der referer til det fineste uld fibre der kommer fra en voksen alpaca. Og dette sidder omkring brystet af alpacaen.

 

Er baby alpaca varmt?

 Man anser baby alpaca for at væres helt optil svy gange varmer end klassik uld, fordi et enkel fibre af alpaca uld fungere som en termisk isolator. Dette gør at kroppen forholdes varm og beskyttet imod kulden. Men fibret er også meget elastisk og slidstærkt i forhold til andre former for textiler.

 

Klør baby alpaca og have på?

 Baby alpaca forekommer rigtigt blødt, og det er meget, meget bløder end almindeligt fåreuld. Baby Alpaca uld anses for at være lige så lækkert, som Merino uld. Der stort set ingen der vil have problemer med uldet, da uldet fra alpacaen er allergivenligt, da det ikke indeholder lanolin.

 

Hvad kalder man en baby Alpaca?

 Hvis alpacaen stadig er en baby hedder det en ”Cria” men hvis det en voksen hun alpaca hedder de  ”Hembra” og hvis det er en voksen han alpaca hedder de ”Macho”

 

Kan man ride på en alpaca?

 Det kan man ikke, da en gennemsnitlig alpaca kun vejer 68 kg. Derfor er de ikke bygget til at ride på, som heste. Men de er i stedet fantastiske til at lave garn ud af.

 

Hvor længe lever en Alpaca?

 En alpaca kan godt leve op til 20 år og vil avle de fleste af årene, hvor en hun alpaka føder imellem 10 – 12 baby alpacaer igennem dens levetid.

 

Behøver alpacaer at blive klippet?

 At klippe alpacaer er meget vigtigt for at dyret har det godt, da den ikke selv kan komme af med alt dens uld, som kan give problemer for dyret. Derfor selv hvis man har alpacaer som kæledyr bliver man nødt til at klippe dem. Selvom man ingen intentioner har om at anvende deres uld, bliver man nødt til det for at opretholde deres velvære.

 

Go' strikkelyst! 🦙Ældre opslag Nyere opslag


Indsend en kommentar