Køb en rulle Baby Alpaca Garn og få en strikkeopskrift med GRATIS!
Køb en rulle Baby Alpaca Garn og få en strikkeopskrift med GRATIS!
Indkøbskurv 0

Vores første oplevelse med at strikke på maskine

Som I nok har set, har vi kastet os ud i at prøve kræfter med at strikke på strikkemaskine, og samtidig prøve at udforme vores egne opskrifter. Dette har vi gjort i samarbejde med vores kære teststrikker. Vi startede ud med at lave opskrift  til et sjal, som er til salg lige nu i shoppen.

 

Vi startede selvfølgelig vores strikkeprojekt, som mange af jer garvede strikkere også gør, med at sætte kaffe over.  Så skulle vi beslutte hvordan sjalet skulle se ud, hvilken slags kant der skulle være på den, og hvilket hulkort mønster vi skulle følge.

 

Efter den første kop kaffe, havde vi udtænkt en opskrift på sjalet, og kunne endelig gå i gang med at afprøve projektet.

Det man altid skal starte med, når man påbegynder et nyt projekt, er at lave en strikkeprøve.

Prøve anvender man til, at kunne udregne hvor mange masker og rækker, der går på 10cm. På denne måde kan du udregne længde og bredde pr maske, og dermed lave en præcis opskrift, som giver et perfekt resultat.

 

Endelig skulle i gang, og startede med at tråde maskinen med kontrast garn. Så kørte vi de første par rækker, hvorefter vi kørte noget nylon tråd i, for at skille kontrast garnet fra projektets garn- og farve valg. Nu var vi klar til at sætte vores lækre alpaka garn i maskinen, og begynde at lave de første rækker. I starten tænker man, det her er ikke særligt hårdt eller svært, men efter 500 rækker, begynder det at kunne mærkes i både armene og i ryggen. Vi fortsatte med at køre række efter række, drikke den en kop kaffe efter den anden.

 

Lige som det gik så godt, så skete der det som alle strikkere frygter mest, og som kan ødelægge et hvert godt humør ved at have startet et nyt projekt.

Vi tabte en maske !

Panik var der i arbejdsrummet, hvad gør vi nu, skal vi starte forfra?!

Kæmpe panik, men heldigvis kom redningen fra vores test strikker.

” Rolig nu, ingen panik i små grønskollinger, hvis man er god, og har lavet mange projekter, så lærer man at samle en maske op”, sagde hun.

Så vi fik lige et vigtigt kursus, i hvordan man samler en maske op, og at det nok ikke bliver sidste gang, vi kommer til at få den oplevelse, når vi skal strikke igen.

 

Efter at masken blev samlet op, og vi fik strikket de sidste rækker med trætte arme og en træt ryg, kunne vi endelig, med stolthed stå med det færdige produkt.

Det er det lækreste sjal, vi selv personligt har haft rundt om os. Vi kommer helt sikkert til at strikke nogle til os selv, som anvendelse til halstørklæder til vinter, da størrelsen på denne opskrift også passer til dette. Det er så blødt have på, samtidig med at det giver en dejlig varme, og isolerer godt imod vinden.

 

Efter denne første oplevelse, har vi fået en større respekt for alle dem, som sidder derhjemme, og arbejder på deres strikkemaskiner, og de produkter de får produceret! Det er helt klart, ikke noget man bare lige gør. At strikke på maskine kræver koncentration, præcision og tålmodighed,for at kunne få fantastiske resultater. Når man så endelig kommer i mål med sit projekt, findes der ikke en bedre følelse,  og man værdsætter det færdige arbejde, mere end noget man nogensinde kunne købe sig til. Fordi det her har man selv lavet! Og man er stolt af det.

 

Det bliver ikke sidste gang, vi kommer til at strikke på maskine, og lave opskrifter, selvom vi er nye til det. Med lidt hjælp og en masse godt humør, tror vi, at både I og os selv bliver glade for det vi får lavet, og de medfølgende opskrifter vi får udarbejdet.

Tak fordi i læste med! 

Go' Strikkelyst! 🦙

 Ældre opslag


Indsend en kommentar